Edunvalvonnassa tarvitaan pitkäjänteisyyttä

Mitä edunvalvonnan pitkäjänteisyydellä on saatu aikaan?  Monia asioita pidetään nykyään itsestään selvyytenä. Kahdeksan tunnin työpäivä ja viisi päiväinen työviikko eivät esimerkiksi ole aina olleet itsestäänselvyys. Kesäloma lomarahoineen on aikanaan ollut vain kaukainen haave. Nämä ja monet muut edut on saavutettu vaatimalla parannuksia työntekijöiden etuihin ja tekemällä pitkäjänteistä työtä niiden saavuttamiseksi. Työ parempien etujen puolesta jatkuu työpaikoilla ja neuvottelupöydissä.

Nyt on taas se aika, kun työpaikoilla valitaan työsuojeluvaltuutettuja. Moni tehtävään aikova saattaa miettiä, onkohan minusta siihen? Sehän selviää vain kokeilemalla. Tehtäviin lähtemistä ei kannata pelätä, sillä Metalliliitosta saa apua tarvittaessa. Tärkeintä on muistaa, että vain pitkäjänteisellä työllä saa tuloksia aikaiseksi. Ei pidä masentua, vaikka välillä tuntuu hakkaavansa päätä turhan vuoksi seinään. Pitää vaan löytää uusi lähestymistapa ongelmiin ja painaa eteenpäin.

Toivonkin siis tsemppiä kaikille eri luottamustehtävissä toimiville, ja niihin aikoville. Sillä haasteista ei tule olemaan pulaa. Periksi ei pidä antaa, vaan jatketaan sitkeästi kamppailua paremman huomisen puolesta.